6. května 2014

Alfred Chicken


Alfred Chicken je hra mého dětství.

Když jsem byl prcek, tak jsem k narozeninám dostal GameBoy (v balení samozřejmě s Tetrisem), ke kterému jsem si mohl vybrat jednu hru. Oblbnut reklamou z německé TV jsem chtěl jedině Donkey Konga. Ale ten byl pochopitelně příliš drahý.

Alfred Chicken na GameBoyi.

Tak jsem dostal jen jakéhosi Alfreda Chickina, o kterém jsem jakživ neslyšel. A tím začali mé nekonečné hodiny hraní (které se maminka marně snažila redukovat) s touhou pokořit tuto hru. Nikdy jsem jí nedohrál a myslím, že ani teď bych jí nezvládl, i když mám stále zapamatovaný postup a rozložení jednotlivých levelů včetně všech tajných místností. Ale dvanáctý stage jsem nikdy nedokončil.
Přesto ty desítky (možná stovky) nahraných hodin vyvolávají příjemný nostalgický pocit, když vidím červeného opeřence Alfreda, který zachraňuje vajíčka v podivném fantaskním světě.

To je základ mého vztahu ke hře Alfred Chicken.

Skici možných scének. Rok 2012.

Skica s barvami. Rok 2012.

Tento obrázek jsem začal dělat před dvěma lety. Ano, v roce 2012. To byla jen skica. Variant bylo pár, každopádně zvítězila ta s robotím bossem. Přesně po roce jsem si opět našel čas a zapracoval na Alfredovi a robotovi. A teď jsem si opět našel čas a finalizoval celý obrázek, ale hlavně pozadí, nad kterým jsem nejvíc tápal.

S výsledkem jsem docela spokojen a dost mě překvapilo, že fanarty ke hře Alfred Chicken skoro nejsou. I když se hra objevila na několika platformách včetně gameboye, a vyšlo i pokračování, asi tolik nezaujala. Ale i tak je tato hra moje srdcovka a určitě se k tomuhle rudému kuřeti ještě vrátím s nějakým fanartem.

Souboj s bossem z NES verze,
který mi byl předlohou.

1 komentář: